Yrjö Niemi

Yrjö Niemi

Hammaslääkäri

Erikoisosaaminen: implanttihoito, hampaiden poistot, perushammashoito, protetiikka, kivuton hammashoito, purennan toimintahäiriöt ja esteettinen hammashoito.

”Työssäni on voimakkaasti esillä hammasrivistöjen estetiikka”

Valmistuin hammaslääkäriksi Turun Yliopistosta alkuvuodesta 1987. Tampereella aloitin työt vuonna 1988. Sittemmin olen työskennellyt mm. TAYSin suupolilla, Hatanpään kirurgisessa yksikössä ja muutamassa muussa kaupungin toimipisteessä, Hämeenkyrössä sekä muutamalla yksityisvastaanotolla. Olen siten nähnyt monien vastaanottojen toimintaa, mikä on ollut hyvin antoisaa. Kokonaan yksityisellä puolella olen ollut vuodesta -90.

Parasta työpaikallani HammasPisteessä ovat työkaverit. Jokaiselle tuntuu löytyneen täällä juuri itselle sopiva rooli ja tehtävä, minkä vuoksi toiminta sujuu hyvin, ja voin itse keskittyä rauhassa omaan hommaani.

Pitkäaikaiset ihmis-/asiakassuhteet ovat työssämme rikkaus, jota luullakseni harvassa työssä pääsee kokemaan. Kuinka antoisaa onkaan myötäelää elämän iloja ja suruja mukavien tuttujen ihmisten parissa!

Omien hoitojen pitkäaikainen seuraaminen antaa mahdollisuuden oppia jatkuvasti erilaisten toimintatapojen eduista. Hinkunani onkin jatkuva kehittyminen, mitä tukevat hyvin  muun muassa  Hammaslääkäriliiton ja -seuran tarjoamat koulutukset. Hoidollisista asioista jatkuvasti kehittyvän perustyön lisäksi on työssäni voimakkaasti esillä hammasrivistöjen estetiikka.

Hampaiston harmonisointimuotoilut, paikkaushoidossa käytettävävien keraamimuovien mahdollisuudet ja posliinitöiden estetiikan kehityksen vuoksi ovat ulkonäölliset mahdollisuudet valtavat. Kauneuden palauttaminen vaurioituneeseen tilanteeseen tai myös usein luominen onkin uskomattoman tyydyttävää työtä.

Vapaa-aikani kuluu ihanassa ja tiukassa uudessa harrasteessa; kilpatanssiseura Spiralin reeneissä.